HTML

Lajka blog

Hogy miről is szól? Erről is, arról is... Attól függ, hogy éppen mit sikerül összehozni. :D

Friss topikok

  • ildsisy: Drága Lajka! Karácsony és év vége jön. Szeretnék nagyon Boldog karácsonyt és Boldog, Boldogabb, Új... (2010.12.22. 08:15) Itthon
  • Lajka: @Jenyő: Kedves Jenyő! Mi vaaaan??? (2010.10.31. 10:37) A legdrágább gyros
  • ildsisy: Szia, kedves Lajka! Október van, mi újság veled? Hogy vagy? Meggyógyultál? Voltál otthon, Siófokon... (2010.10.03. 14:29) Kérdés, de őszintén!
  • Eyre (törölt): Mondjuk ha ráolvasás segítene ,mondjuk ha rád olvasok ? Talán javulna az állapotod ? Na nézzél val... (2010.09.04. 08:54) És most így telik az ősz...olyan osztrákosan
  • Eyre (törölt): Köszöntelek örömmel ,már ha tudlak ,mivel itt nem hó hanem eső esik de dögivel ,és az ember olyan ... (2010.08.31. 19:51) Így telt a nyár...olyan osztrákosan

Linkblog

Jogálom - Állati sorban a falu szélén (2)

2009.06.03. 15:42 Lajka

Tizenhat kutyát sikerült eddig megmenteni abból a negyvenhétből, melyeket elképesztő körülmények között tartott egy jákói asszony. Az állatok a siófoki menhelyre kerültek.

"Újabb tizenhárom kutyát sikerült elhozniuk a Philip állatvédő egyesület tagjainak attól a jákói asszonytól, aki elképesztő körülmények között tartott több mint negyven ebet, valamint disznókat, kecskéket, bárányokat a portáján.

– A kutyákat az asszony kaposdadai birtokáról hoztuk el – mondta Szántó Brigitta, az egyesület egyik vezetője. – Csak rendőri kísérettel tudtam őket kimenteni, sajnos Dadán több állatot nem találtunk. Az asszony állítása szerint már nincs több nála, ugyanis ingyen engedte örökbe fogadni őket.

Szántó Brigitta szerint azonban több állat még mindig a jákói ház kertjében, illetve pincéjében található.
– Sajnos oda nem mehetünk be, pedig még legutóbbi ottjártunkkor is láttam a malacokat a kertben csatangolni – állította a Philip vezetője. – A pincéből pedig kihallatszott a kutyák vonyítása.
Ennek – és a jegyzői határozatnak – ellenére sem mehettek be a házba, melyről a tulajdonos azt állította, már teljesen üres.

– Még mindig nem állapították meg, hogy állatkínzás történt – folytatta Szántó Brigitta –, sőt, mivel Kaposdadán egy nagy kennelben voltak összezárva a kutyák, tehát nem ide-oda kiláncolva a napra, a kísérő rendőr meg is állapította, nincsenek is olyan rosszul tartva. Pedig szerencsétlenek szinte rávetették magukat az ételre, láthatóan közel álltak az éhhalálhoz.

Az állatvédők továbbra is járnak Jákóba és Kaposdadára, hátha sikerül újabb állatokat találniuk.
– Emellett a különböző hivatalokba és hatóságokhoz rohangálunk feljelentést tenni – tette hozzá Szántó Brigitta. – A két illetékes jegyzőnél már jelentettük az esetet, mint ahogyan a rendőrség és az ÁNTSZ felé is. De a környezetvédelemhez és az állategészségügynél is megtesszük a szükséges lépéseket, nem létezik, hogy egy ilyen esetet meg lehessen úszni...

Elképesztő állapotban érkeztek meg a kutyák a jákói portáról – mondta Hetesi Istvánné, a siófoki állatmenhely vezetője. – Soványak, bolhásak voltak, némelyik szőre teljesen összeragadt a több kiló sártól. Akad köztük olyan, melynek emlődaganata van, meg kell műteni, de az előzetes vizsgálatok alapján szerencsére életben marad. Másoknak atkás a fülük, különböző bőrbetegségektől szenvednek, a négy skót terriernek gennyes vér folyt a füléből.

A menhely vezetője szerint az ebek láthatóan egyre jobban érzik magukat, s meg fognak gyógyulni. Örökbeadásukról viszont csak a különböző hatósági eljárások lezárulta után lehet szó.
– Budapestről fajtákra szakosodott mentők jelezték, a fajtatisztákat átvennék – folytatta Hetesi Istvánné –, de nem adjuk őket. Mi fogadtuk be őket, vállaltuk, hogy gondoskodunk róluk, s ha lehet, gazdát keresünk nekik."

Forrás: Somogyi Hírlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lajka.blog.hu/api/trackback/id/tr721161440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása