HTML

Lajka blog

Hogy miről is szól? Erről is, arról is... Attól függ, hogy éppen mit sikerül összehozni. :D

Friss topikok

  • ildsisy: Drága Lajka! Karácsony és év vége jön. Szeretnék nagyon Boldog karácsonyt és Boldog, Boldogabb, Új... (2010.12.22. 08:15) Itthon
  • Lajka: @Jenyő: Kedves Jenyő! Mi vaaaan??? (2010.10.31. 10:37) A legdrágább gyros
  • ildsisy: Szia, kedves Lajka! Október van, mi újság veled? Hogy vagy? Meggyógyultál? Voltál otthon, Siófokon... (2010.10.03. 14:29) Kérdés, de őszintén!
  • Eyre (törölt): Mondjuk ha ráolvasás segítene ,mondjuk ha rád olvasok ? Talán javulna az állapotod ? Na nézzél val... (2010.09.04. 08:54) És most így telik az ősz...olyan osztrákosan
  • Eyre (törölt): Köszöntelek örömmel ,már ha tudlak ,mivel itt nem hó hanem eső esik de dögivel ,és az ember olyan ... (2010.08.31. 19:51) Így telt a nyár...olyan osztrákosan

Linkblog

Ha már mindenki ezen lovagol...

2009.06.13. 10:30 Lajka

Ha már mindenki ezen lovagol, üsse kő, én is megpendítem a témát! Szóval arról is volna szó, hogy miért van az, hogy a volt osztálytársad, régi haverod, ismerősöd, stb., stb. egyszerűen oda sem köszön az utcán miközben úgy bámul, hogy majd kiesik a szeme, vagy elfordul, hogy még véletlenül se kelljen rád nézni! Velem is előfordult nem egyszer, nem kétszer.

Például volt egy lány osztálytársam még általános iskolában, akit mindenki az osztály eszének tartott, olyannyira, hogy nekem a kedves osztályfőnököm megmondta a frankót, hogy ne csak a Perczel gimnáziumba jelentkezzek, hanem mást is jelöljek meg, mert úgysem vesznek fel. Hát felvettek. (Sőt ösztöndíjat kaptam Németországba…) A tanár meg még azt sem mondta, hogy sorry, tévedtem, mégsem vagy olyan hülye, mint ahogy kinézek! (nem, ebben a mondatban nincs gépelési hiba!) De nem ez a lényeg. Teltek-múltak a hónapok, évek, aztán a csaj nem köszönt. Mindegy volt, hogy a buszmegállóban egymástól fél méterre álltunk, még a fejét sem biccentette köszönésre... Há' jól van mondom, ha te nem tudsz köszönni, akkor én minek. A poén az egészben az, hogy akitől elvárnám, hogy köszönjön, az nem teszi. Aki meg csak a haverom ismerősének a második unokatesójának a volt akárkije, aki az életben egyszer látott, az meg odaköszön, és még meg is kérdezi, hogy hogy vagyok. Ez meg hogy van? Megfordult a világ? Nem emlékszem, hogy bárkinek is olyan rosszat tettem volna, hogy ilyen tiszteletlen módon kell viselkedni.

22 évig Ságváron laktam, ahol mindenki ismer mindenkit (Kivéve én nem ismerem a 3/4-ét, de ők ismernek. Hogy honnan?... biztos a faluból. :P) Ott sem tudnak már az emberek köszönni egymásnak. Pl. a második szomszédomnak akárhányszor köszönök még oda sem vakkant. Pedig a gyerekeivel játszottam kiskoromban és együtt nőttünk fel. Egyik napról a másikra...mintha nem is egy bolygón laknánk...

Úgyhogy kedves Csusza, Tötyi, Megyó nincs min aggódni, nemcsak veletek fordul elő. Lehet, hogy nekünk is ezt kéne csinálni. Egyszerűen elfordulni, és nem köszönni!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lajka.blog.hu/api/trackback/id/tr601182319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csusza` · http://csusza.blog.hu 2009.06.13. 11:59:04

Ezt kéne csinálni, igen-igen... Tudod az a helyzet, hogy én elvből nem köszönök annak, aki nem néz rám, nem néz a szemembe... Minek? Ha ennyivel nem tisztel meg... Kezdem feladni a "kedvességre" irányuló erőfeszítéseimet... Nem látom értelmét! :o)

Lajka 2009.06.13. 12:01:55

Há' ja! Lassan én is így vagyok vele! Bunkó parasztok!

tanillati (törölt) 2009.07.08. 21:37:50

Igen vannak olyan helyzetek ,mikor a szíved fáj ennyi álság miatt, de fel a fejjel azért hidd el ha mégis köszönsz és tovább mégy ,könnyebb lesz neked a közérzeted és lassan csak nevetsz az egészen.

Lajka 2009.07.09. 09:47:34

@tanillati: Sajnos nem lesz jobb a közérzetem, hanem még rosszabbul érzem magam, hogy gyakorlatilag levegőnek néznek... :( De már valahogy nem tud meghatni.
Egyébként ezúttal szeretnélek üdvözölni olvasóim között! :o)

tanillati (törölt) 2009.07.25. 17:26:25

Köszönet az üdvözletért nagyon kifejlett kritikai érzéked van ,de így van jól majd alakul.A Tszkósok le fagyasztják a zsírt de előtte össze keverik paprikával és úgy darálják le.Ezt csomagolják és jól eladják.De inkább vidám légy kicsikém.Előtted az élet és amilyet megélsz az lesz a tiéd.Remélem nem beszéltem butaságot.
süti beállítások módosítása